Verschil tussen Israël en de moslimwereld

Bij de Klaagmuur in Jeruzalem mogen naast Joden ook christenen, moslims, hindoes en wie dan ook bidden en in hun heilige boeken lezen. Bovenop het Tempelplein mogen alleen moslims bidden en mag niemand een ander religieus boek meenemen dan alleen de Koran. 

Dit verschil is typerend voor het verschil tussen Israël en de moslimwereld. In de winkelstraten van Jeruzalem kan je met je gitaartje christelijke liederen gaan zingen om zo het evangelie met Jood en Arabier te delen. Als je dat in Gazastad wil doen, dan wordt je kop eraf gehakt. Als in Israël een soldaat een Arabische Palestijn ten onrechte doodt wordt deze soldaat berecht en bestraft. In Gaza en in veel Palestijnse gebieden en steden worden terroristen die onschuldige Joodse mannen, vrouwen of kinderen vermoorden bejubeld als helden. Hun wordt zelfs door de Palestijnse Autoriteit jarenlang hoge vergoedingen uitgekeerd voor het plegen van deze moorden. 

Nu Israël het sinds 1967 ook in Oost-Jeruzalem voor het zeggen heeft, wonen ook de vele Arabieren daar in betrekkelijke rust en vrijheid. Toen Jordanië het tussen 1948 en 1967 voor het zeggen had in Oost-Jeruzalem is de Joodse wijk volledig verwoest, zijn alle synagogen daar afgebroken en heeft er een etnische zuivering plaatsgevonden. In heel Israël mogen Arabieren wonen, hun geloof beleven, hun mening uiten en volledig deelnemen aan de maatschappij, tot en met de volksvertegenwoordiging toe. In Gaza moesten alle Joden weggevoerd worden, omdat daar sinds de terugtrekking van Israël in 2005 geen Jood meer kan verblijven zonder dat hij of zij vermoord wordt. De Arabische dorpen in Judea en Samaria (de Westoever) hoeven niet bewaakt te worden, omdat er geen terroristische aanslagen door Joden worden gepleegd op Arabieren. De Joodse dorpen of nederzettingen in dat gebied moeten echter met omheiningen, prikkeldraad en camera’s voortdurend bewaakt worden, omdat Arabisch-Palestijnse kinderen van jongs af aan geleerd wordt dat het een deugd is een Jood te vermoorden. 

Waarom kijkt de wereld niet goed en leert de wereld de les van Gaza niet? Gaza is één grote uitvalsbasis geworden om Israël binnen te vallen en te proberen Joden te vermoorden en het land van de kaart te vegen. Waar Israël zich terugtrekt neemt het geweld, de chaos, de onderdrukking, de onvrijheid en de etnische zuivering alleen maar toe.

Ds. Oscar Lohuis

Verschenen in Israël Aktueel van maart 2019

GIFTEN

Alle materialen op deze site worden u gratis aangeboden. Indien u wilt helpen deze bediening in stand te houden en deze site verder uit te bouwen kunt u een gift overmaken.

Nu doneren

Copyright © 2020 Goed Nieuws Bediening - Grafisch ontwerp WoodyDesign