Bid voor de Palestijnen

Op 9 augustus 2018 werd het bericht de wereld in gestuurd dat bij een Israëlische raketaanval op Gaza een zwangere Palestijnse vrouw en haar jonge dochtertje waren omgekomen. De tekst bij een foto van een schattig meisje luidde: “Deze baby, Bayan abu Khamash, twee jaar oud, werd afgelopen nacht gedood, samen met haar zwangere moeder, toen een Israëlische raket hun huis raakte in de Gaza strook, in de stad Deir Elbalah.” Maar de foto bleek nepnieuws. Het meisje op de foto blijkt een Amerikaans meisje te zijn, dat levend en wel is. De foto werd op Twitter gezet door een Palestijnse supporter in Egypte, die de foto van Instagram had ‘gestolen’. Het meisje heet in werkelijkheid Elle Lively McBroom. De gestolen foto werd gemaakt op Elles tweede verjaardag. Zo’n leugenachtig bericht als dit gaat helaas wel de hele wereld over en daarmee is het kwaad al geschied. Dat het later niet waar blijkt te zijn, wordt vaak niet meer vermeld door diezelfde media, uit angst voor gezichtsverlies. Zo gaat de leugen regeren. 

Op 9 augustus 2001 stapte een zelfmoordterrorist de pizzeria Sbarro binnen in Jeruzalem, waar hij zijn bomgordel tot ontploffing bracht. Er vielen 15 doden, onder wie 7 kinderen; 130 mensen raakten gewond. De Palestijnse Autoriteit betaalde bijna 300.000 dollar aan de planner van de aanslag, de maker van de bomgordel en de familie van de terrorist. Deze walgelijke ‘vergoedingen’ worden mede betaald met het geld dat de EU elk jaar schenkt aan de Palestijnse Autoriteit. 

Leugen en moord komen niet van God, maar van de vijand van God. Satan is de vader van de leugen en een mensenmoordenaar, zegt de Bijbel. Daarom is heel belangrijk dat wij bidden voor de Palestijnen, de Arabische Palestijnen die een diepe haat voor Israël koesteren. Jezus heeft Zijn volgelingen geleerd: bid voor hen die u vervolgen en zegen hen die u vervloeken. Niet de slachtoffers van leugen en moord zijn het meest beklagenswaardig of in de meest duistere positie, maar de daders daarvan. De strijd is niet tegen vlees en bloed, maar tegen de boze machten in de hemelse gewesten. Bid daarom voor alle volken die nog niet hebben geleerd Israël te zegenen.

Ds. Oscar Lohuis

Verschenen in Israël Aktueel van september 2018

GIFTEN

Alle materialen op deze site worden u gratis aangeboden. Indien u wilt helpen deze bediening in stand te houden en deze site verder uit te bouwen kunt u een gift overmaken.

Nu doneren

Copyright © 2020 Goed Nieuws Bediening - Grafisch ontwerp WoodyDesign