Recensie Boekmening.nl

Juist deze week is het thema van de EO-gids seks. Ik ben geschrokken van de manier waarop christenen hiermee omgaan. Daarom is een boek als dit belangrijk. Veel christenen erkennen wel dat het belangrijk is om geen seks voor het huwelijk te hebben, maar de praktijk blijkt anders te zijn. We worden beïnvloed door onze omgeving en die is voorstander van vrije seks.

bron: Boekmening.nl

Lees hier het volledige artikel op de website van het Boekmening.nl

Recensie CIP

Seks voor het huwelijk, typisch zo’n onderwerp waarbij christenen naar elkaar wijzen met zo’n vingertje van ‘oh, dat mag toch niet’. In deze driedelige videoserie van CIP.nl gaat Rik Bokelman met predikant Oscar Lohuis in gesprek over zijn boek ‘Exclusieve liefde’. Waarom geen seks voor het huwelijk? Hij geeft acht redenen, waarom het goed is te wachten met seks voor het huwelijk. “Na een one night stand ontstaat er een soort innerlijke verscheurdheid.”

bron: CIP.nl

Lees hier het volledige artikel op de website van het CIP

Recensie puntuit

Moet dat nou, wachten met gemeenschap totdat je getrouwd bent? Als je écht van elkaar houdt, het écht zeker weet dat je samen verder wilt, moet het dan echt zo? Ja, want zo heeft de Heere het geschapen. Ds. Oscar Lohuis geeft met zijn boekje “Exclusieve liefde” een aantal redenen waarom het zo mooi is om gemeenschap te bewaren voor het huwelijk.

Puntuitpanellid Maarten Otten recenseert het boek "Exclusieve liefde".

Ware liefde wacht. Lohuis laat zien dat dit ook echt zo is. Wanneer hij tekent hoe gemeenschap –tussen één man en één vrouw– bedoeld is, dan zie je dat dit intimiteit is op basis van vertrouwen. Dat vertrouwen heb je niet zomaar, dat moet je opbouwen. Lohuis onderstreept daarom ook het belang van praten in je verkering, juist ook over zulke tere zaken.

bron: puntuit.nl

Lees hier de volledige recentie op de website van puntuit

Recensie Nederlands Dagblad

Als je wacht met seks tot je getrouwd bent, behoudt het zijn samenbindende functie, zegt Oscar Lohuis. Baptistenpredikant Oscar Lohuis (50) vindt dat seks haar kracht verliest doordat stellen al voor het huwelijk met elkaar naar bed gaan. Daarom heeft hij een boek geschreven. Hij wil jonge mensen laten zien…

bron: nederlands dagblad, 04 augustus 2017

Lees hier het volledige artikel online in het ND.

Recensie Opwekking

‘De Bijbel is duidelijk over dit onderwerp. Ik wil je laten zien dat het niet een achterhaald principe is uit een bekrompen christelijke cultuur van heel lang geleden, maar dat het een tijdloze leefregel van God is. Hij geeft ons die voor ons eigen bestwil en voor een zo goed mogelijk functionerende samenleving.’

Lees hier het hele artikel.

Meer artikelen...

  • 1
  • 2

Giften

Alle materialen op deze site worden u gratis aangeboden. Indien u wilt helpen deze bediening in stand te houden en deze site verder uit te bouwen kunt u een gift overmaken.